Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομικών

Δήλωση του Προέδρου του Ecofin για την υπερψήφιση βασικών κειμένων για την τραπεζική ένωση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10180 Αθήνα
Tηλ.:  210-3332553/4
Fax: 210-3332559
e-mail: press@minfin.gr

Τρίτη, 15 Απριλίου 2014

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Δήλωση του Προέδρου του Ecofin και Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για την υπερψήφιση βασικών κειμένων για την τραπεζική ένωση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Χαιρετίζω ολόψυχα τη σημερινή υιοθέτηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία τριών βασικών κειμένων, τα οποία συνθέτουν την Τραπεζική Ένωση της ΕΕ, δηλαδή την Οδηγία για την Αναδιάρθρωση και Εξυγίανση των τραπεζών (BRRD), τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης (SRM) και την αναδιατυπωμένη Οδηγία για τα Συστήματα Εγγύησης Καταθέσεων (DGS). Με αυτές τις νομοθετικές πράξεις η Ευρωπαϊκή Ένωση διήνυσε πολύ δρόμο όσον αφορά τη διασφάλιση της προστασίας των φορολογουμένων από τράπεζες υπό χρεοκοπία και συγχρόνως της πλήρους προστασίας των τραπεζικών τους αποταμιεύσεων, που αποκτήθηκαν με μόχθο, μέχρι του ποσού των 100.000 Ευρώ.
Πρόκειται για σημαντικά ορόσημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον τραπεζικό τομέα της και το κοινό της νόμισμα. Ως Πρόεδρος του ECOFIN, θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους συννομοθέτες για την επίπονη εργασία τους όσον αφορά αυτούς τους φακέλους και για την εποικοδομητική και οραματική προσέγγισή τους, η οποία κατέστησε δυνατούς δύσκολους συμβιβασμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!