Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Forin.gr

Νέα δωρεάν εφαρμογή του Forin.gr Analysis. Οδηγίες δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) 2014

Προστέθηκε στην ΝΕΑ ενότητα του Forin.gr Analysis Φορολογικές Δηλώσεις ο οδηγός συμπλήρωσης της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το οικονομικό έτος 2014. Ο οδηγός δημιουργήθηκε στη βάση των οδηγιών που εξέδωσε σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών (δείτε σχετικά εδώ) και ενσωματώθηκε στην εφαρμογή των Φορολογικών Δηλώσεων του Forin.gr.

Χρησιμοποιήστε εντελώς δωρεάν την εφαρμογή του Forin.gr για το Ε1 για το 2014 εδώ.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η ενότητα "Φορολογικές Δηλώσεις" προστέθηκε στις αρχές της εβδομάδας στις ήδη υπάρχουσες βάσεις (Φορολογική Νομοθεσία, Θεματικές Ενότητες, Βάση Λύσεων) της Τράπεζας Φορολογικής Πληροφόρησης "Analysis" του Forin.gr για να συμπληρώσει και να εμπλουτίσει τις υπηρεσίες που απολαμβάνουν οι συνδρομητές του Forin.gr.

Στην ενότητα αυτή, μπορείτε να πληροφορηθείτε τον ακριβή τρόπο συμπλήρωσης των περιλαμβανομένων δηλώσεων ανά κωδικό, να ανατρέξετε στη σχετική νομοθεσία, στις σχετικές αποφάσεις και εγκυκλίους του Υπουργείου Οικονομικών και να προετοιμαστείτε για την ορθή συμπλήρωση και υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Οι δηλώσεις που αυτή τη στιγμή περιλαμβάνονται είναι οι εξής:

Οι οδηγίες που αναγράφονται ανά συμπληρούμενο πεδίο προκύπτουν βάσει της νομοθεσίας, των υπουργικών αποφάσεων ή των εγκυκλίων διαταγών του Υπουργείου Οικονομικών.

Στο Forin.gr επεξεργαστήκαμε και επικαιροποιήσαμε τις οδηγίες που έχουν εκδοθεί και τις παρουσιάζουμε σε μία πρωτοποριακή εφαρμογή, ιδιαίτερα απλή στη χρήση.

Μεταβείτε στην κεντρική σελίδα της εφαρμογής στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.forin.gr/assistant

Επιλέξτε το έντυπο που σας ενδιαφέρει (π.χ. το έντυπο Ε5).

Με την επιλογή σας, εμφανίζεται στον υπολογιστή σας η κεντρική σελίδα του εντύπου με τους συνδέσμους προς τους πίνακες της εκάστοτε δήλωσης. Δείτε ενδεικτικά την παρακάτω εικόνα.

Η πλοήγηση στους πίνακες των διαφόρων εντύπων μπορεί να πραγματοποιηθεί από την κεντρική σελίδα της εφαρμογής (επιλέγοντας τον αντίστοιχο πίνακα που σας ενδιαφέρει), από τα περιεχόμενα που βρίσκονται πάνω δεξιά στις επιμέρους σελίδες της εφαρμογής, καθώς και μεταξύ προηγούμενου και επόμενου πίνακα, όπως φαίνεται χαρακτηριστικά παρακάτω.

 

Έχοντας μεταβεί στον πίνακα που σας ενδιαφέρει, μετακινήστε τον κέρσορα του ποντικιού σας πάνω από τους κωδικούς του εντύπου.

Παρατηρήστε ότι, μετακινώντας τον κέρσορα, τα πεδία της δήλωσης γίνονται κίτρινα.

Eπιλέγοντας τον κωδικό που σας ενδιαφέρει, ένα παράθυρο ανοίγει στην οθόνη σας με τις οδηγίες για τη σωστή συμπλήρωση του κωδικού αυτού. Το ίδιο συμβαίνει σε κάθε κωδικό της δήλωσης για όλα τα περιλαμβανόμενα στην ενότητα αυτή έντυπα. Δείτε σχετικά τις ακόλουθες εικόνες.

Σημειώνουμε ότι υφίσταται επίσης η δυνατότητα να δείτε ταυτόχρονα το σύνολο των πεδίων που περιέχουν οδηγίες πατώντας στο σύνδεσμο, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Παράλληλα, για λόγους πληρότητας της ύλης, παρατίθενται στην ενότητα αυτή συνδέσεις προς τη σχετική νομοθεσία κάθε εντύπου, τις σχετικές αποφάσεις ή εγκύκλιες οδηγίες του Υπουργείου Οικονομικών καθώς και συχνές ερωτήσεις που έχουν δημοσιευτεί για το έντυπο αυτό. Δείτε σχετικά την παρακάτω εικόνα.

Τέλος, υφίσταται η δυνατότητα, στα περισσότερα έντυπα, αναζήτησης κωδικών εισάγοντας απλά τον κωδικό αριθμό που σας ενδιαφέρει στο ακόλουθο πεδίο.

Σε όποιον πίνακα της εφαρμογής και να βρίσκεστε, εισάγοντας απλά τον κωδικό αριθμό που αναζητάτε, μεταβαίνετε άμεσα και χωρίς κόπο στις οδηγίες συμπλήρωσης του συγκεκριμένου κωδικού.

Θεωρούμε ότι η εφαρμογή αυτή θα αποτελέσει χρήσιμο βοηθό σας κατά την προετοιμασία σας για την ορθή συμπλήρωση και υποβολή των συμπεριλαμβανομένων φορολογικών δηλώσεων.

Σημειώνουμε ότι τα περισσότερα από τα έντυπα που περιλαμβάνονται στην ενότητα αυτή αποτελούν μέρος της συνδρομητικής Τράπεζας Φορολογικής Πληροφόρησης Analysis του Forin.gr.

Επισημαίνουμε ότι δωρεάν πρόσβαση παρέχεται σε συγκεκριμένα έντυπα (όπως π.χ. το Ε1) σε όλους τους χρήστες του Forin.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!